Jeesus kutsui opetuslapsensa seuraamaan häntä. Se seuraaminen oli muutakin kuin vain Jeesuksen opetusten kuulemista ja ihmeiden katselemista. Tasaista ja helppoa elämää. Jeesuksen seuraan kuului myös ennakoimattomia hetkiä – Jeesus vei heidät ….myrskyiselle merellekin.

Miten sitten olla varautunut myrskyyn? Miten rukoilla niissä tilanteissa, joissa saat huonoja uutisia?

ÄLÄ KOSKAAN ANNA VIHOLLISELLE SITÄ KUNNIAA ETTÄ FOKUKSESI KOHDISTUU HÄNEEN JA HÄNEN MAHTIINSA – hän ei ole sen arvoinen.

Kun myrsky nousee elämässäsi, myrsky edelleen tuntee nimen Jeesus, joka on opettanut meitä puhumaan suoraan olosuhteille:

Mark. 4:35-41:”Ja sinä päivänä hän illan tultua sanoi heille: ”Lähtekäämme yli toiselle rannalle”. Niin he laskivat kansan luotaan ja ottivat hänet mukaansa, niinkuin hän venheessä oli; ja muitakin venheitä oli hänen seurassaan. Ja nousi kova myrskytuuli, ja aallot syöksyivät venheeseen, niin että venhe jo täyttyi. Ja itse hän oli peräkeulassa ja nukkui nojaten päänaluseen. Ja he herättivät hänet ja sanoivat hänelle: ”Opettaja, etkö välitä siitä, että me hukumme?” Ja herättyään hän nuhteli tuulta ja sanoi järvelle: ”Vaikene, ole hiljaa”. Niin tuuli asettui, ja tuli aivan tyven. Ja hän sanoi heille: ”Miksi olette niin pelkureita? Kuinka teillä ei ole uskoa?”

Kun myrsky nousee, älä anna pelolle valtaa. Ota käteesi Hengen miekka – Jumalan Sana – ja julista vihollisen aikeet mitättömiksi Jumalan Sanan murtavalla voimalla.

Sana on voimallinen ase aina, kun kohtaat vihollisen toimintaa. Pidä myrkyn saapuessa katseesi Jeesuksessa ja puhu suoraan myrskylle.

Voit puhua vaikka Psalmin 91 sanoin eteesi vyöryvälle asialle:

Ps. 91:1-16: Minä istun Korkeimman suojassa ja yövyn kaikkivaltiaan varjossa. Sanon: ”Herra on minun turvani ja linnani…

”Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, se sanoo: ”Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan”. Sillä hän päästää sinut linnustajan paulasta, turmiollisesta rutosta. Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus. Et sinä pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka pimeässä kulkee, et kulkutautia, joka päiväsydännä häviötä tekee. Vaikka tuhat kaatuisi sinun sivultasi, kymmenen tuhatta oikealta puoleltasi, ei se sinuun satu. Sinun silmäsi saavat vain katsella ja nähdä, kuinka jumalattomille kostetaan. — Sillä: ”Sinä, Herra, olet minun turvani”. — Korkeimman olet sinä ottanut suojaksesi. Ei kohtaa sinua onnettomuus, eikä vitsaus lähesty sinun majaasi. Sillä hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi. He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi. Sinä kuljet leijonan ja kyykäärmeen ylitse, sinä tallaat nuorta jalopeuraa ja lohikäärmettä. — ”Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni. Hän huutaa minua avuksensa, ja minä vastaan hänelle, minä olen hänen tykönänsä, kun hänellä on ahdistus, minä vapahdan hänet ja saatan hänet kunniaan. Minä ravitsen hänet pitkällä iällä ja suon hänen nähdä antamani pelastuksen.””

Kun olet puhunut myrskylle Jumalan Sanaa, on hyvä taistella mielesi vapauden puolesta. Viholinen koettaa kylvää epäuskoa, pelkoa, ahdistusta, epäilyksiä ja häpeää.  Nämä estävät sinua elämästä Jumalan lapsen todellisessa vapaudessa.

Sinulle kuuluu Jumalan lapsen ilo, rauha ja vapaus. Keskellä myrskyäkin.

Nuku yhdessä Jeesuksen kanssa veneessä! Sinun ei tarvitse olla pelkuri ja ahdistunut. Saat luottaa Jumalaan (= saat uskoa)  juuri sen myrskyn keskellä.

2 Kor. 10:3-5: ”Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan mukaan sodi; sillä meidän sota-aseemme eivät ole lihalliset, vaan ne ovat voimalliset Jumalan edessä hajottamaan maahan linnoituksia. Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle”

Kun Sana puhuu aseita, jotka meille on annetttu vihollista vastaan, fokus on enemmän MEIDÄN MIELESSÄ kuin itse perkeleessä. Vihollisella ei ole valtaa – muuta kuin mitä annamme hänelle temmeltää synnin saastuttamassa mielessämme. Väärät ajatusmallit ovat tiukassa, on aivan ”luonnollista” ajatella väärin vaikeassa tilanteessa.

Vihollinen on jo voitettu! Jeesus voitti ristillä viholliselta kaiken vallan ja riisui kaikista aseista asettaen julkisen häpeän kohteeksi.

Kol. 2:15: ”Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun.”

Meille ei kuulu taistelu vihollista vastaan vaan uskon kilvottelu. Taistelu luottamuksesta Jumalaan. Uskon kautta otamme vastaan Jeesuksen voiton. Meidän on huolehdittava siitä, ettei vihollinen saa kylvettyä huonoa hapatetta mieleemme.

Tunnusta tämä todellisuus yllesi:

Jeesuksen nimessä laitan jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle. En anna pelolle sijaa, sillä Jumalan täydellinen rakkaus karkoittaa kaiken pelon. Hajotan maahan kaiken, mikä nousee Jumalan tuntemista vastaan ja valitsen kiinnittää katseeni Jeesukseen. Kiitos Jeesus, että olet minun herrani ja sinä olet myös minun ajatusteni ja tunteideni Herra. Kiitos Jeesus täydellisestä rauhasta.

Sen jälkeen saat kiittää ja ylistää! Ylistys tuo mukanaan Herran konkreettisen läsnäolon – ja auttaa sinua pitämään katseesi Hänessä. Ylistys tuo suuhusi oikeita sanoja – ei pelon ja epäuskon sanoja – vaan luottamuksen ja uskon sanoja.

Moni toivoo neuvoja uskossa kasvamiseen, kun kriisi kohtaa. Mutta myrskyn saapuessa sinulla on vähemmän energiaa keskittyä hengelliseen kasvuun. Kasvu täytyy tapahtua ensin ja vahva luottamus ( =usko) Jumalaan varjelee sinut:

Pietari kirjoitti 1 Piet. 1: 5-7: ”Jotka Jumalan voimasta uskon kautta varjellutte pelastukseen…Sentähden te riemuitsette, vaikka te nyt, jos se on tarpeellista, vähän aikaa kärsittekin murhetta moninaisissa kiusauksissa, että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa havaittaisiin paljoa kallisarvoisemmaksi kuin katoava kulta, joka kuitenkin tulessa koetellaan.

Jumala antaa sinun usein käydä läpi pienempiä ongelmia ja murheita ja nämä koettelemukset vahvistavat luottamustasi Herraan. Vaikeudet ovat hyväksi. Uskosi voimistuu. Hän on ennenkin vienyt sinut myrskyn läpi – ja hän on uskollinen tässäkin myrskyssä, johon nyt jouduit!

Ota kiinni sanoista, joita Jumala on jo ennen puhunut asian suhteen. Anna Jumalalle mahdollisuus puhua sinulle rohkaisevia sanoja joka päivä: niin olet varustautunut myrskyihinkin – ja tiedät millä sanalla voit vastustaa vihollisen vyörytystä.

Ei turhaan Paavali puhu hengellisestä varustuksesta, joka pitää pukea ylle. Päivittäin. Näin olet valmis vaikeisiinkin päiviin:

Ef. 6:13-18: ”Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä. Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska, ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille. Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet, ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana. Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta. ”