Piispa Jacob Marinenin työ Intian orpojen parissa alkoi vuonna 1994, jolloin hän kohtasi kolme orpolasta ja otti heidät luokseen. Nykyään 40 orpokodissa on yli 6500 lasta. Avun piirissä on myös lepraperheitä, leskiä, vanhuksia ja vammaisia.

Tärkeä osa työtä ovat erilaiset rakennusprojektit, kuten kirkot, koulut ja ns. Jeesus-kaivot, joita on porattu tähän mennessä jo 1500. Vastikään valmistui Teknillinen oppilaitos, jossa 500 orpokodin poikaa opiskelee ammattiin. Suomalainen pariskunta rakennutti 350 opiskelijan sairaanhoito-oppilaitoksen. Sieltä orpokotien tytöt valmistuvat lähihoitajiksi ja sairaanhoitajiksi.

Jacob Marineni syntyi hinduperheeseen. Kahdeksanvuotiaana hänen elämänsä näytti päättyvän vakavaan sairauteen. Sairaalasta hänet lähetettiin kotiin kuolemaan. Kotimatkalla yöpymispaikassa hänelle ilmestyi Jeesus, joka paransi hänet. Samalla koko perhe tuli uskoon. Sittemmin Jacob koki saaneensa Jumalalta kutsun ja tehtävän viedä evankeliumia ja ”leipää” kansansa vähäosaisimmille.

Orpokotityö Intiassa on nykyään erittäin haasteellista, mutta muun muassa suomalaisten kummien tuella se on kuitenkin kasvanut ja laajentunut. Yhä useammat orvot ja  köyhät lapset saavat ruoan, kasvatuksen ja koulutuksen hyvin hoidetuissa orpokodeissa.

Piispa Jacob Marineni kiertää elo-syyskuun aikana eri puolilla Suomea kertomassa työstään. Sivuilla  www.agapeintia.fi  on hänen ohjelmansa.