Kristian 1 oli huikea suomalainen kristillinen elokuva perustuen John Bunyanin Kristityn Vaellus-kirjaan. Kristian 2:n luvataan olevan vielä huikeamman. English subtitles. Christian movie based on John Bunyan’s The Pilgrim’s Progress.

Kristian-elokuva koskettaa syvältä

Kristian on harvinaisuus suomalaisessa elokuvamaailmassa. Se on tehty pienellä budjetilla vapaaehtoistyönä ammattimaisella otteella. Elokuvan tekoon on osallistunut suuri joukko vapaaehtoisia, joista suurin osa on Saarijärveltä ja sen lähialueilta. Sitä esitetään ympäri maatamme ja laajemminkin. Keväällä 2016 valmistui Kristian 1 ja syksyllä 2016 aloitti esityskierroksensa Kristian 2.

Elokuva perustuu maailman kuuluun John Bunyanin kirjaan ”Kristityn vaellus”. Vaikka kirja on kirjoitettu 1600-luvulla, siinä olevat tarinat ovat edelleen ajankohtaisia. Elokuva on puhdistava ja parantava kokemus. Road movie-tyyppinen fantasiaelokuva koskettaa katsojaansa syvältä. Musiikki ja upea maisema- sekä kopterikuvaukset ovat saaneet erityistä kiitosta. Elokuva uppoaa hyvin suomalaiseen sielunmaisemaan. Kristinuskon todellisuus välittyy erilaisten fantasiahahmojen kautta. Hahmot edustavat niitä haasteita, kiusauksia ja epäuskonkin syövereitä joita kristitty vaelluksessaan joutuu kohtaamaan.

Nyt esitettävässä Kristianin jatko-osassa päähenkilö kohtaa uusia haasteita. Ahtaan portin jälkeen matka jatkui Golgatalle. Kristuksen kohdattuaan maalliseen vaellukseen tulee ilo ja uusi sisältö. Monenlaiset vaikeudet ja hankalat ihmissuhteet seuraavat silti kulkijaa. Kuinka Kristian selviää narsistin pauloista ja mitä hän tulee kohtaamaan Rakkauden majatalossa selviää Kristian 2 elokuvassa.

Elokuvan vaikuttava loppuhuipennus kuvattiin Suomenlinnan historiallisessa miljöössä. Suomenlinna toimi Raamatun lopunaikoihin liittyvien tapahtumien ympäristönä. Mainittakoon, että Kristianin pääkuvaajana toimi vuoden 2016 luontokuvapalkinnon voittanut Juha-Pekka Paananen. Elokuva esitetään jne….

Tule katsomaan!