Miri Moriah’in  Israelista piti vierailla Suomessa huhtikuussa 2020. Hän ei ole käyneet Suomessa vuoden 2016 jälkeen. Kaiken kaikkiaan hän on puhunut Suomessa jo yli 240 tilaisuudessa. Miri Moriah on Amerikan messiaaninen juutalainen. Jäädessään leskeksi nuorena 1980-luvulla, hän muutti vuonna 1985 Israeliin tyttärensä Yealin ja poikansa Yossin kanssa. Vuonna 1994 Jumala kutsui Mirin, joka myös silloin asui Tiberiassa, pelastamaan juutalaisorpoja.

Mirin siis oltua noin 10 vuotta Israelissa, Jumala kutsui häntä olemaan osana juutalaisten exodusta ”pohjoisista maista” (ent. Neuvostoliitosta) tuleville ja erityisesti juutalaisille orvoille, kodittomille ja avuttomille lapsille, jotka ovat ilman auttavia ja huolehtivia omaisia. Miri perusti järjestön Elijah´s Cup of Mercy eli Elian armon malja. Miri auttoi näitä nuoria saapumaan Israeliin ja huolehti heistä Israelissa. Vielä tänäkin päivänä hän auttaa heistä monia sekä hengellisesti että käytännöllisesti.

Miri on kirjoittanut kaksi kirjaa, jotka on käännetty myös suomeksi: ”Profetian Henki luotilankana” ja ”Lesken sydän riemuitsee.”

Elian armon maljan työn koti/vastuuseurakuntana toimii Sion-seurakunta www.sion.fi, Laivakatu 11, 65100 Vaasa.