vaikuttamaan700-copy

Vaikuttaja 4.9.2016 – Maarit Aro-Heinilä.

Olet syntynyt tähän aikaan. Olet tarkoituksella tässä ajassa. Näkyköön Jumalan työ sinun kauttasi tässä maassa.

Mutta miten nähdä Jumalan vaikutus seurakunnassa – tai jopa yhteiskunnassa niin kuin ne voisivat olla?!! Eiväthän asiat ole niin kuin Jeesuksen ja apostolien aikaan: todellisuus ympärillä ei ole ollenkaan sellaista!

Jos olet tyytymätön näkemääsi ympärilläsi – voi inhimillisesti tuntua järkevältä vain vetäytyä pois. Sana kuitenkin kehottaa:

Hebr. 10:35-36, 38-39: Älkää siis heittäkö pois uskallustanne, jonka palkka on suuri. Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on.

Mutta minun vanhurskaani on elävä uskosta, ja jos hän vetäytyy pois, ei minun sieluni mielisty häneen”…. Mutta me emme ole niitä, jotka vetäytyvät pois omaksi kadotuksekseen, vaan niitä, jotka uskovat sielunsa pelastukseksi.”

”Me emme ole niitä, jotka vetäytyvät pois…” Pettymys on perkeleestä.

Usko on Jumalasta. Jumala haluaa, että meillä on uskallusta Häneen – ja sen palkka on suuri!

Tämä on haaste….sillä vaikuttava muutos alkaa SINUSTA. SINÄ olet Jumalan aikaansaaman muutoksen alku.

Mutta miten olla kestävä vaikuttaja?

 Ei vain hetken innostuksen pyrähdys…

1.      TUNNE JUMALASI

2. Kor. 3:18: ”Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niin kuin muuttaa Herra, joka on Henki.”

Katselemme.Vietä aikaa Jumalan kanssa ylistyksessä, katsele häntä. Hänen kirkkauttaan. Opit tuntemaan Jumalaa. Hän on hyvä Jumala, hänen läsnäolonsa on suloista. Ja muutut itse.

Peittämättömin kasvoin. Älä piilottele asioita synnin, elämäsi salaisuuksien tähden.

Opi tuntemaan Jumala hänen Sanastaan. Muutut sen kuvan kaltaiseksi kuin näet hänet. Muuta Jumalakuvasi Sanaa vastaavaksi. Sinun on tunnettava Sana, ettet elä luulojesi ja väärien kuvitelmien pohjalta. Tarkista päivittäin, onko kuvasi Jumalasta Sanan mukainen. Voit huomata, että ajatuksistasi voi löytyä uskonnosta kumpuavaa väärää ymmärrystä Jumalasta ja alitajuntasi toistaa sananparsia (”itku pitkästä ilosta”) ennemmin kuin Jumalan sanan totuuksia. Jos et ”siivoa päätäsi”, käsitys Herrasta vääristyy.

Vain Jumalansa tuntevat pysyvät lujana kutsussaan:

Dan. 11:32 ” Niitten joukko, jotka tuntevat Jumalansa, pysyy lujana ja tekee tehtävänsä.”

Ps. 78:9: ”Efraimin lapset, asestetut jousimiehet, kääntyivät pakoon taistelun päivänä…. he unhottivat hänen suuret tekonsa ja hänen ihmeensä, jotka hän heille näytti.”

Jos et tunne Jumalaasi, taistelun päivänä voit kääntyä pakoon, vaikka sinun ei olisi tarvinnut hävitä.Tiedä, kuka on Jumalasi. Sinun on voitava sanoa kuin Paavali: MINUN JUMALANI ….

Fil. 4:19: Mutta minun Jumalani on rikkautensa mukaisesti täyttävä kaikki teidän tarpeenne kirkkaudessa, Kristuksessa Jeesuksessa.”

Muista kuka Jumalasi on! Se on vaikuttava asia elämässäsi!

Tiedätkö, miksi norsua voi pidätellä pieni kahle ja tappi? Kun norsu oli pieni, tappi kykeni pidättelemään sitä. kun se oli sidottu kahleeseen – ja edelleen aikuisenakin se elää siinä todellisuudessa.

Miksi leijonankesyttäjällä on kolmijalkainen tuoli? Kesyttäjä tietää, että leijona istuu alas, koska ei tiedä, mihin fokusoisi (keskittäisi) huomionsa ja hyökkäisi.

Pidä arjen keskellä fokus, niin kohtaat haasteet hyvin. Älä hämäänny monista vihollisen aikaansaamista, huomiotasi vievistä asioista. Ymmärrä, että vihollisemme yrittää vain näin kesyttää Jumalan leijonat.

Daavid muisti, kuka hänen Jumalansa on – ja kaatoi jättiläisen.

1. Sam.17:37: ”Ja Daavid sanoi: ”Herra, joka on pelastanut minut leijonan ja karhun kynsistä, pelastaa minut myös tämän filistealaisen käsistä”. Silloin Saul sanoi Daavidille: ”Mene; Herra olkoon sinun kanssasi”.”

”Herra, joka on pelastanut minut leijonan ja karhun kynsistä, pelastaa minut NYT….”

Daavid ei miettinyt omia mahdollisuuksia, omia voimiansa vaan tunsi Jumalansa.

2. TUNNE ITSESI

Olet uudestisyntynyt, olet Kristuksessa uusi luomus. Uutta ”rotua”, et tavallinen. Jeesuksen vapauttama ei enää ole synnin orja vaan todellisesti vapaa!

Joh. 8:36: ”Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi.”

Tiedä se, että saat olla todella vapaa. Sen Jeesus teki mahdolliseksi Eräässä laulussa sanotaan näinkin rohkeasti: ”OLEN TÄYDELLINEN, koska Isäni on täydellinen. Olen kuvasi, Isäni kuva.” Meistä se kuulostaa liian rohkealta, mutta mitä Jeesus sanoikaan:

Matt. 5:48: ”Olkaa siis te täydelliset, niin kuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on.”

Tämä on Isän tahto. Näin hän näkee sinut.

Vaikuttaminen alkaa, kun tajuat identiteettisi: Jumalan lapsena kuulut Jumalan valtakuntaan, olet Jumalalle alamainen ja vastustat perkelettä, niin se tulee pakenemaan sinua. Tunne itsesi – ja tee parannus

2 Kor. 13:5: ”Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta.”

Kun katselet Sanaa, niin näet, kuka olet. Ja mistä Jumala haluaa sinun tekevän parannuksen.

Jaak. 1: 23-24: Sillä jos joku on sanan kuulija eikä sen tekijä, niin hän on miehen kaltainen, joka katselee kuvastimessa luonnollisia kasvojaan; hän katselee itseään, lähtee pois ja unhottaa heti, millainen hän oli.”

Älä unohda näkemääsi. Muista kuka olet. Suostu siihen mitä Jumala sanansa kautta näyttää sinulle. Vain näin voi syntyä jotain pysyvää.

Psalmin kirjoittaja tiesi Luojansa ja tunsi hänet – ja antoi Jumalan koetella elämäänsä ja valaista sitä.

Psalmi 139:14-17, 23-24: ”Minä kiitän sinua siitä, että olen tehty ylen ihmeellisesti; ihmeelliset ovat sinun tekosi, sen minun sieluni kyllä tietää. Minun luuni eivät olleet sinulta salatut, kun minut salassa valmistettiin, kun minut taiten tehtiin maan syvyyksissä. Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennen kuin ainoakaan niistä oli tullut. Mutta kuinka kalliit ovat minulle sinun ajatuksesi, Jumala, kuinka suuri on niitten luku!

Tutki minua, Jumala, ja tunne minun sydämeni, koettele minua ja tunne minun ajatukseni. Ja katso: jos minun tieni on vaivaan vievä, niin johdata minut iankaikkiselle tielle.”

Anna Jumalan äänen saada ylivalta elämässäsi – vaikka 100 muuta ääntä sanoisi muuta.

3. TUNNE TEHTÄVÄSI

Mikä on kutsuni? Monta kertaa teemme siitä liian monimutkaista: tee sitä, mitä Herra pyysi tekemään:

Matt. 10:7-8: ”Ja missä kuljette, saarnatkaa ja sanokaa: ’Taivasten valtakunta on tullut lähelle’. Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.”

Näin tehden olet vahva vaikuttaja. Löydät henkilökohtaisen kutsusi, kun toimit tämän mukaan.

Kun Jumala puhuu kutsustasi, kirjoita se ylös, ettei epäilys mielessäsi eri elämäsi vaiheissa onnistu varastamaan sitä. Palaa tähän kutsuusi uudestaan ja uudestaan, sillä tarvitset sitä vastustusten keskellä. Ole lähellä Isää, tunne Isä. Isä on Hyvä. Ihan sama, mitä vastustusta tulee!

Kaikki vaikuttaminen alkaa polvillaan. Älä kiirehdi tekemään ja vaikuttamaan. Rukoile. Ennen kaikkea.

Kaikki vaikuttaminen jatkuu palvellen. Palvele Jumalaa. Tee asiat hänelle. Turha pettyä ihmisiin. Jumala ei jätä sinua palkkaasi vaille.Payday is coming”.

Ilm. 22:12: Katso, minä tulen pian, ja minun palkkani on minun kanssani, antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan.”

1 Kor. 3:7-8: ”Niin ei siis istuttaja ole mitään, eikä kastelijakaan, vaan Jumala, joka kasvun antaa. Mutta istuttaja ja kastelija ovat yhtä; kuitenkin on kumpikin saava oman palkkansa oman työnsä mukaan.”