Toivon Portti -seurakunnan jäsenet Erkki ja Tarja Salo ovat kolmen vuoden ajan tehneet 2000 tunnin panoksena, vapaa-ajallaan 10-osaisen visuaalisesti huikean dokumentaarisarjan, joka alkaa 25.8.2023 TV7:lla. Jaksot tulevat perjantaisin klo 19. Katso mainosvideo:

Valdolaiset TV-sarja vie katsojat tutustumaan pieneen esiprotestanttiseen uskovien joukkoon, valdolaisiin, jotka kestivät liki 900 vuotta vainoja Italian ja Ranskan vuoristoseuduilla. Heidät tunnetaan kansankielisestä Raamatunkäännöstyöstä. Pian katolinen kirkko otti ryhmän hampaisiinsa.  Sarjan päätarkoitus ei ole kuitenkaan historiallinen esitys, vaan antaa aineksia peilata vainottujen valdolaisten oppimaa omaan elämäämme ja aikaamme. Voimme oppia uskon sankareilta paljon varautuen myös elämän vaikeuksiin ja vaikeisiin aikoihin rohkealla luottamuksella.

Lisäksi tekeillä on e-kirja aineistosta.

Lisätietoja sarjasta ja tulevasta kirjasta saa sarjan valmisteilla olevilta nettisivuilta: valdolaiset.fi

TV7 ei ole kaikilla HD-kanava, joten nähdäksesi dokumentaarin parempilaatuisena, voit katsoa jaksot netistä TV7 arkista: https://www.tv7.fi/arkki/valdolaiset-suuri-sankaritarina_s91696/